Diner

Diner

Dineren bij

Grand Café Restaurant
De Graanbeurs

Met charme en allure dineren of souperen, vanzelfsprekend met Limburgse elegantie en gezellige huiselijkheid? Bij Grand Café Restaurant De Graanbeurs proef je oprechte liefde voor gastronomie. Lekker eten met rijke smaken en met een eerlijk verleden. Al onze gerechten zijn puur en vers van lokale leveranciers. We zijn trots op onze combinatie van een brasserie voor jong en oud met een overdaad aan ruimte voor culinaire en originele kwaliteit. Voor elk wat wils dus! Bon Appétit.

Voorgerechten

VORSPEISEN

BROODPLANKJE
9

Met een barra gallega, molenaarsbrood, huisgemaakte dips en kruidenboter

Mit einer Barra Gallega, Müllerbrot, hausgemachten Dips und Kräuterbutter

HUISGEMAAKTE GARNALENKROKETTEN
8

Met citroenmayonaise

Garnelenkroketten mit Zitronenmayonnaise

CARPACCIO
12

Met pitten melange, Parmezaanse kaas, rucola en truffelmayonaise

Mit Körnermischung, Parmesankäse, Rucola und Trüffelmayonnaise

OESTERZWAM CARPACCIO
13

Met pitten melange, Parmezaanse kaas, rucola, en truffelmayonaise

Mit Körnermischung, Parmesankäse, Rucola und Trüffelmayonnaise

BRUSCHETTE
8

Met een mix van courgette, tomaat, ui en gebakken spek

Mit einer Mischung aus Zucchini, Tomaten, Zwiebeln und gebratenem Speck

GAMBA’S IN ROOMSAUS
13

Gebakken Black Tiger garnalen in knoflook roomsaus

Gebratene Black-Tiger-Garnelen in Knoblauch-Sahnesauce

GAMBA’S IN OLIE
13

In knoflook gebakken Black Tiger garnalen

Black Tiger-Garnelen in Knoblauch gebraten

VITELLO TONNATO
14

Kalfsf ricandeau met tonijnmayonaise, kappertjes en rucola

Kalbsfrikandeau mit Thunfischmayonnaise, Kapern und Rucola

GOULASHSOEP
7

Met room

mit Sahne

TOMATENSOEP
7

Met Crème fraiche

Tomatensuppe mit Crème Frache

UIENSOEP
7

Gegratineerd met kaas

Zwiebelsuppe gratiniert mit Käse

Hoofdgerechten

HAUPTGERICHTE

SHASLIK (ook vega)
23

Spies van gegrilde varkenshaas met paprika, champignons en ui, geserveerd met saus naar keuze

Spieß aus gegrilltem Schweinefilet mit Paprika, Champignons und Zwiebeln, serviert mit einer Sauce Ihrer Wahl

BLACK ANGUS BURGER
23

Spies van gegrilde varkenshaas met paprika, champignons en ui, geserveerd met saus naar keuze

Spieß aus gegrilltem Schweinefilet mit Paprika, Champignons und Zwiebeln, serviert mit einer Sauce Ihrer Wahl

STEAK
23

Ierse kogelbiefstuk geserveerd met saus naar keuze

Irisches Rundsteak serviert mit einer Sauce Ihrer Wahl

SPARE RIBS
19

Gemarineerde varkensribbetjes van het huis, geserveerd met knoflook- en bbq saus

Marinierte Schweinerippchen aus dem Haus, serviert mit Knoblauch und BBQSauce

GRAANBEURS SCHNITZEL
18

Met champignons ui en spek overbakken met kaas

Mit Champignons, Zwiebeln und Speck mit Käse überbacken

SCHNITZEL
18

Schnitzel van kalkoenborst geserveerd met saus naar keuze

Schnitzel aus Putenbrust, serviert mit Sauce nach Wahl

SATÉ
18

2 spiezen van gegrilde varkenshaas met satésaus & kroepoek

2 Spieße gegrilltes Schweinefilet mit Satésauce und Garnelencrackern

KALFSLEVER
18

Gebakken kalfslever met ui, appel en spek

Gebratene Kalbsleber mit Zwiebel, Apfel und Speck

PASTA VAN DE CHEF
18

Pasta met kipfilet en roerbakgroenten in een knoflook roomsaus

Nudeln mit Hühnerbrust und gebratenem Gemüse in einer Knoblauch-Sahnesauce

GAMBA’S IN ROOMSAUS
18

Gebakken Black Tiger garnalen in een knoflook roomsaus, geserveerd met oerfriet of pasta en Parmezaanse kaas

Gebratene Black-Tiger-Garnelen in Knoblauch- Sahnesauce, serviert mit Pommes frites oder Pasta und Parmesankäse

ZALM MET HOLLANDAISESAUS
17

in boter gebakken zalmmoot met huisgemaakte hollandaisesaus

In Butter gebratenes Lachssteak mit hausgemachter Sauce Hollandaise

VEGAN TAARTJE
17

Linzen curry taartje

Linsen-Curry-Törtchen

 

 

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse oerfriet en gemengde salade.

Alle Hauptgerichte werden mit frischen Pommes und einem gemischten Salat.

Nagerechten

NACHSPEISEN

DUO VAN CHOCOLADE EN WITTE MOUSSE
7

met slagroom

Duo aus Schokoladen- und weißer Mousse mit Schlagsahne

COUPE KARAMEL
7

Vanille ijs met karamelsiroop en een slagroom karameltopping

Vanilleeis mit Karamellsirup und Schlagsahne-Karamell-Topping

TARTUFO
7

Truffel ijs met vanille ijs en slagroom

Trüffeleis mit Vanilleeis und Schlagsahne

COUPE CHOCOLAT
7

Chocolade ijs met vanille ijs, chocolade saus en slagroom

Schokoladeneis mit Vanilleeis, Schokoladensauce und Schlagsahne

LUXE KOFFIE ´DE GRAANBEURS´
7

Koffie met Venlose likeur, slagroom en een zoete verassing

Kaffee mit Venlo-Likör, Schlagsahne und einer süssen Überraschung

Voor de kids

FÜR DIE KINDER

FRIET MET SNACK
7.5

Pommes mit Snack

3 MINI PANNEKOEKJES
7.5

3 Mini-Pfannkuchen

KLEINE PASTA BOLOGNESE
7.5

kleiner Pasta Bolognese

KINDERIJSJE IN VERASSINGSBEKER
7.5

Kindereis im Überaschungsbecher

De Graanbeurs

Historie

De Graanbeurs

Historische ligging

De historie van De Graanbeurs gaat terug naar midden 19e eeuw. Het gebouw is gebombardeerd tijdens WO2, maar in de jaren 50 van de vorige eeuw volledig in historiserende stijl herbouwd. De (her-)opening in november 2021 op het vertrouwde “hukske van de Merret” maakt de cirkel weer rond. Saillant detail is dat De Graanbeurs wordt gerund door Bart Backus en dochter Juul: directe nazaten van “D’n baard van Dael”, uitbater van De Graanbeurs aan het begin van de vorige eeuw. l’histoire se répète!

De markante horecazaak ligt volledig ingebed tussen de roemruchte geschiedenis van een trotse stad uit duizenden. Via de openslaande deuren aan de Markt kijk je uit op het statige Huis van de Stad uit 1597 en vanuit de hoofdingang aan de Gasthuisstraat kijk je diep de grandeur van de Vleesstraat in: de hoofdstraat van de stad die nagenoeg geheel is aangemerkt als gemeentelijk monument. Loop je naar buiten en ga je naar links dan zie je de Joriskerk uit 1718. Meer historisch-hartje-stad kan een taveerne simpelweg niet liggen.

De Graanbeurs

Historie

De historie van De Graanbeurs gaat terug naar midden 19e eeuw. Het gebouw is gebombardeerd tijdens WO2, maar in de jaren 50 van de vorige eeuw volledig in historiserende stijl herbouwd. De (her-)opening in november 2021 op het vertrouwde “hukske van de Merret” maakt de cirkel weer rond. Saillant detail is dat De Graanbeurs wordt gerund door Bart Backus en dochter Juul: directe nazaten van “D’n baard van Dael”, uitbater van De Graanbeurs aan het begin van de vorige eeuw. l’histoire se répète!

De Graanbeurs

Historische ligging

De markante horecazaak ligt volledig ingebed tussen de roemruchte geschiedenis van een trotse stad uit duizenden. Via de openslaande deuren aan de Markt kijk je uit op het statige Huis van de Stad uit 1597 en vanuit de hoofdingang aan de Gasthuisstraat kijk je diep de grandeur van de Vleesstraat in: de hoofdstraat van de stad die nagenoeg geheel is aangemerkt als gemeentelijk monument. Loop je naar buiten en ga je naar links dan zie je de Joriskerk uit 1718. Meer historisch-hartje-stad kan een taveerne simpelweg niet liggen.

De Graanbeurs

Contact