Lunch
Lunch
Lunchen bij
Grand Café Restaurant
De Graanbeurs
Voor een snelle pauzelunch of voor een rijk belegde bol, een imponerende sandwich of een mooie maaltijdsalade, kun je jezelf of anderen trakteren op een smakelijke lunch bij Grand Café Restaurant De Graanbeurs. Of je nu ruimschoots in de tijd zit, of in de break van je werk, verwen jezelf en geniet van onze eerlijke en heerlijke lunchgerechten. De liefde voor lekker eten staat centraal bij ons. Smakelijk!
Brood
BRÖT
Baguette Thunfischsalat
Ambachtelijk broodje carpaccio met truffelmayo, parmezaanse kaas en rucola
Baguette Carpaccio mit Trüffel-Mayo, Parma-Käse und Rucola
Ambachtelijk broodje met huisgemaakte gehaktbal
Baguette mit hausgemachter Frikadelle
Meergranenbol met gerookte zalm, kruidenkaas en remouladesaus
Mehrkornrundbrötchen mit Geräucherter Lachs, Kräuterkäse und Remoulade
Vraag de bediening naar de samenstelling
Fragen Sie den Kellner nach der Zusammensetzung
Meergranenbol met eiersalade met bieslook en een oosters tintje
Mehrkornrundbrötchen mit Eiersalat Schnittlauch und orientalischem Touch
Ambachtelijk broodje Kip, Champignons, Ui in een pittige saus,
Baguette mit Hünchen, Champignons, Zwiebeln in würzige Sauce
Tosti ham/kaas
Toast Schinken/Käse
Uitsmijter met naar keuze ham, kaas of spek
Strammer Max mit nach Wahl Schinken, Käse oder Speck
Vraag de bediening naar de samenstelling
Fragen Sie den Kellner nach der Zusammensetzung
SOEPEN
SUPPEN
Tomatensoep met crème fraîche
Tomatensuppe mit Crème Fraîche
Franse uiensoep (gegratineert met kaas)
Fransözischer Zwiebelsuppe (überbacken mit Käse)
Seizoenssoep
Suppe der Saison
Met room
mit Sahne
SALADES
SALAT
Pittige oosterse salade met gewokte, malse ossenhaaspuntjes, ui, paprika, champignons, cashewnoten en croutons
Pikanter orientalischer Salat mit gebratenen Filetstücken, Zwiebeln, Paprika, Champignons, Cashewnüsse und Croutons
Frisse salade met in knoflook gebakken gamba’s, ui, paprika en croutons
Frischer Salat mit in Knoblauch gebratenen Garnelen, Zwiebeln, Paprika und Croutons
Caesar Salade met romeinse sla, gegrilde kip, spek, croutons, gekookt ei, ansjovis en caesardressing
Römersalat mit gegrilltem Hähnchen, Speck, Croutons, gekochtem Ei, Sardellen und Caesar Dressing
Vega Salade geitenkaas, ui, walnoten, paprika en croutons
Vegetarischer Salat mit Ziegenkäse, Zwiebeln, Walnüsse, Pfeffer und Croutons
WARME GERECHTEN
WARME KÜCHE
Kibbeling met tartaarsauce
Kibbeling mit Remouladesauce
Schotse Kogelbiefstuk met champignonroomsaus, of peperroomsaus
Schottisches Rumpsteak mit Pilzcremesauce oder Pfeffercremesauce
Wiener Schnitzel van kalkoenborst met Preiselbeeren, of champignonroomsaus, of peperroomsaus
Wiener Schnitzel von Truthahnbrust mit Preiselbeeren, oder Champignonrahmsauce, oder Pfefferrahmsauce
Pasta Bolognaise
Pasta Bolognese
Saté van kippendijen
Sateh von Hähnchenschenkeln
Zwarte kip: Oosters gerecht met kippendijen in ketjap Medja, knoflook
Orientalisches Gericht mit Hähnchenschenkeln in Sojasauce Medja, Knoblauch
Twee kroketten met brood of frites
Zwei Fleischkroketten mit Brot oder Pommes
Curryworst met frites
Currywurst mit Pommes
Vegan Linzen curry taartje met frites en salade
Veganer Linsen-Curry-Kuchen met Pommes und Salat
De Graanbeurs
Historie
De Graanbeurs
Historische ligging
De historie van De Graanbeurs gaat terug naar midden 19e eeuw. Het gebouw is gebombardeerd tijdens WO2, maar in de jaren 50 van de vorige eeuw volledig in historiserende stijl herbouwd. De (her-)opening in november 2021 op het vertrouwde “hukske van de Merret” maakt de cirkel weer rond. Saillant detail is dat De Graanbeurs wordt gerund door Bart Backus en dochter Juul: directe nazaten van “D’n baard van Dael”, uitbater van De Graanbeurs aan het begin van de vorige eeuw. l’histoire se répète!
De markante horecazaak ligt volledig ingebed tussen de roemruchte geschiedenis van een trotse stad uit duizenden. Via de openslaande deuren aan de Markt kijk je uit op het statige Huis van de Stad uit 1597 en vanuit de hoofdingang aan de Gasthuisstraat kijk je diep de grandeur van de Vleesstraat in: de hoofdstraat van de stad die nagenoeg geheel is aangemerkt als gemeentelijk monument. Loop je naar buiten en ga je naar links dan zie je de Joriskerk uit 1718. Meer historisch-hartje-stad kan een taveerne simpelweg niet liggen.
De Graanbeurs
Historie
De historie van De Graanbeurs gaat terug naar midden 19e eeuw. Het gebouw is gebombardeerd tijdens WO2, maar in de jaren 50 van de vorige eeuw volledig in historiserende stijl herbouwd. De (her-)opening in november 2021 op het vertrouwde “hukske van de Merret” maakt de cirkel weer rond. Saillant detail is dat De Graanbeurs wordt gerund door Bart Backus en dochter Juul: directe nazaten van “D’n baard van Dael”, uitbater van De Graanbeurs aan het begin van de vorige eeuw. l’histoire se répète!
De Graanbeurs
Historische ligging
De markante horecazaak ligt volledig ingebed tussen de roemruchte geschiedenis van een trotse stad uit duizenden. Via de openslaande deuren aan de Markt kijk je uit op het statige Huis van de Stad uit 1597 en vanuit de hoofdingang aan de Gasthuisstraat kijk je diep de grandeur van de Vleesstraat in: de hoofdstraat van de stad die nagenoeg geheel is aangemerkt als gemeentelijk monument. Loop je naar buiten en ga je naar links dan zie je de Joriskerk uit 1718. Meer historisch-hartje-stad kan een taveerne simpelweg niet liggen.
De Graanbeurs
Contact